Activiteiten

Trainingen

De trainingen bestaan meestal uit de trainingsvormen die er binnen de karate bestaan: kihon, kumite en kata. Echter kan dit aangepast worden naar gelang de examen of de wedstrijden die zullen plaatsvinden.
Tijdens de training vragen wij van de kinderen veel discipline en dat ze elkaar en ons respecteren. Voor de kinderen onder de 13 jaar is het belangrijk dat ze hun lichaam nog moeten leren kennen en verder laten ontwikkelen. Daarom hechten we naast de karate op zich ook op de manier waarop ze met elkaar omgaan.

Elke les begint ook met een opwarming. Het is belangrijk dat de kinderen hun lichaam en vooral hun hart opwarmen vooraleer ze aan hun uithouding gaan werken. We geven dus cardio vasculaire oefeningen die gepaard gaan met kracht, stabiliteit en lenigheid.

Wedstrijden

Het komt erop neer dat iedereen aan de wedstrijden mag meedoen. Echter beslissen wij wie mag deelnemen. De kinderen moeten toch al een bepaald niveau hebben om er zelf ook iets aan te hebben. Bij de jeugd is het dan ook zo dat er geen directe eliminatie is. Binnen hun leeftijdscategorie moet iedereen dan ook tegen iedereen kampen. Hierdoor zullen krijgen ze dan vele kansen om te oefenen en om zo verder te geraken naar de volgende rondes.

Jaarlijks vindt er een provinciaal kampioenschap plaats waarbij ze zich kunnen kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap. De besten mogen dan zo doorgaan naar het Belgisch kampioenschap. Pas vanaf 16 jaar mogen ze zich kandidaat stellen om aan de nationale ploeg deel te nemen. De toelatingsproeven zijn vanzelfsprekend niet van het minste!

Stages

Over heel het land worden stages of trainingsweekends georganiseerd waar ook de jeugd mag aan deelnemen. Gelieve hiervoor een van onze jeugdtrainers te contacteren of een kijkje te nemen op JKA Vlaanderen

Jeugdexamen

De examen van de jeugd gaat 2 maal per jaar door. De jeugdtrainers beslissen afhankelijk van de graad en de wachttijden zelf wie aan welk examen mag deelnemen. Het is zo dat hoe hoger de kinderen in graad vorderen, hoe langer ze moeten wachten op hun volgend examen. Ook stijgt de moeilijkheidsgraad van het examen.

Wij streven dan ook altijd naar om de kwaliteit per graad hoog te houden. Trainen is belangrijker dan de examen! Kinderen moeten zich fysisch nog ontwikkelen en hun lichaam leren kennen. Hierdoor kan het in de begin jaren wat trager gaan. Maar als ze blijven volhouden zullen des te meer een betere basis hebben als jong volwassen karateka.